• Mit érdemes megvenni? A 100 legjobb magyar bor

    0

    Pálffy ​István könyve a szerző kedvenc témájáról, a magyar borokról szól. És még nagyon sok mindenről. Mert ez a könyv nem egy szokványos borkalauz: igaz, rengeteg dolgot megtudunk belőle az adott borról, a borászról, a magyar borászat történetéről és trendjeiről, és azt is megtudjuk, hogy melyik borhoz mit jó enni, és melyik az a bor, amelyiket nem szabad azonnal meginni, mert csak jót tesz neki az idő.

    1 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Móra Ferencné szakácskönyve [5. kiad.]

    0

    800 Ft
    Kosárba teszem
  • Négynyelvű vendéglátóipari kézikönyv

    0

    1 500 Ft
    Kosárba teszem
  • Sajtételek

    0

    Sajtos receptek

    600 Ft
    Kosárba teszem
  • Saláta ABC

    0

    Receptek

    450 Ft
    Kosárba teszem
  • Sör világkalaúz

    0

    Száz korabeli fotó, kétszáz színes ábra, térképek, sörcímkék.
    Az ókortól napjainkig öt kontinensen minden, amit a sörről tudni lehet.

    3 600 Ft
    Kosárba teszem
  • Superfoods – Szuperételek

    0

    A SZUPERÉTELEK különleges szakácskönyv, Michael Van Straten és Barbara Griggs XX. századi kutatások eredményeire és a hagyományos gyógyászati ismeretanyagra támaszkodva állította össze étrendjeit. Megtudhatjuk, hogyan lehet étkünk a gyógyszerünk: minden betegségnél vannak bizonyos élelmiszerek, amelyektől javul a beteg állapota, s vannak, amelyeket kerülni kell.

    1 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Szakácskönyv

    0

    Horváth Ilona népszerű szakácskönyvének XIII. , – F. Nagy Angéla által – átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették a kezdő és gyarkolott háziasszonyok körében, a korszerű, egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és mirelitkészítmények, a félkész ételek, porok, ízesítők felszanálását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatossá tételére is.

    1 200 Ft
    Tovább olvasom
  • Száz szatmári parasztétel

    0

    Mit is főztek régen a majtisi asszonyok? Hogy is volt régen? A kiveszett, vagy kiveszőben lévő szatmári étkezési szokásokról és a jellegzetes szatmári ételekről szól Végh Antal könyve. Az ételek elkészítésének pontos leírását a régi keserves paraszti életmód megelevenítésével színezi, s miközben felidézi a múltat, s kedvet ébreszt az ismeretlen ízek és étkek megkóstolására, megírja azt is: jó hogy elmúlt az a világ.

    800 Ft
    Tovább olvasom
  • Szőlő és bor

    0

    A két részre tagolt könyv a csemege- és borszőlő-termesztés, a bor kezelésének ismereteit tartalmazza egyszerű, közérthető módon.
    Összefoglalja a szőlősza porítóanyag-előállítást, telepítést, kezelést, a lugas-művelés tudnivalóit és a borkezelés fontos eljárását, elsősorban a kistermelők és háztáji, illetve házikertben szőlőműveléssel foglalkozók részére kíván segítséget és szakértelmet nyújtani. Foglalkozik a régi bevált módszerek mellett az új kutatások eredményeivel is. Mivel a szőlőtermelés és borászat alapvető tudnivalóit tartalmazza, hasznát látja a színes és szemléltető ábrákkal és táblázatokkal kiegészített könyvnek mindenki, aki szőlészettel foglalkozik, tehát nagyüzemi dolgozók és kisebb területen termelők egyaránt.
    A művet részletes szakirodalmi felsorolás egészíti ki, amelyben azok, akik eddigi ismereteiket tovább kívánják fejleszteni, hathatós se-gítséget kapnak.

    800 Ft
    Kosárba teszem
  • Szüreti karnevál

    0

    Nem nagyon lehetett az elmúlt század kilencvenes éveiben, ha valamennyire is észnél volt az ember, nem bejárni a Balaton-felvidéket, nem megmászni a tanúhegyeket, nem feltérképezni a szőlődombokat, nem alászállni a borospincékbe, nem koccintani a borosgazdákkal. Ahogyan Mészáros József tette a barátaival (és volt istenáldotta szerencsém közéjük tartozni nekem is). Bő évszázaddal Eötvös Károly után. Bizonyos tekintetben – hogy a szerző másik fontos irodalmi felmenőjét, a címben is jelölt Karnevál íróját, Hamvas Bélát idézzem – közelebb áll ennek a könyvnek a világa az 1900-ban megjelent Utazások a Balaton körül világához, mint a kétezres évekbeli Balaton-felvidékhez, amely nyomokban persze tartalmazza mindazt, amiről ott (Eötvösnél) és itt (Mészárosnál) olvashatunk. Könyvünk szerzője egyébként azóta is eltökélt nyomkereső. A szó legősibb értelmében.
    A kilencvenes évek zabolátlan életszeretetének pátosza öröklődik tovább – szinte veszteség nélkül – a Szüreti karneválban, annak zabolátlan nyelvi karnevalizmusában. De hát erről a misztikus átváltozásról szólt mindig is az irodalom: ami már nincs a valóságban, vagy nem úgy van, ahogyan volt, az még meglehet a nyelvben. Márpedig ennek a könyvnek a nyelvében megvan.

    2 800 Ft
    Kosárba teszem
  • Tészták

    0

    A tésztaféle gyorsan megvan és garantáltan sikerül. De mindenekelőtt változatos és felülmúlhatatlanul jó! Krémesen tejszínestől a paradicsomosig, hallal, hússal avagy zöldséggel, aranybarnára sütve a sütőben vagy akár salátaként – tészta egyszerűen boldoggá tesz! Ebben a könyvben bőséges választékát találja ínycsiklandó recepteknek, akár hétköznapi étkezéshez, akár ünnepi alkalomra válogat: klasszikus olasz ételektől, mint például a spagetti carbonara és a penne all’arrabbiata, esetleg az egyszerű lasagne egészen a legrafináltabb ételkölteményekig, mint a rigatoni kardhallal, pappardelle vadkacsával vagy a cannelloni romanesco módra. A legjobb: saját magunk is elkészíthetjük a raviolit és társait a könyv részletes útmutatásai alapján. A fotók lépésről lépésre tanítanak kezdőket és varázskezű szakácsokat egyaránt.

    1 800 Ft
    Kosárba teszem
  • Tokaj – emberek és dűlők

    0

    A Tokaji borvidék elmúlt huszonöt évét egy varázslatos feltámadás jellemezte. Ebben a megújulásban hatalmas szerepe volt az embereknek és a dűlőknek. Ez a könyv az elmúlt időszak legfontosabb történéseit hivatott dokumentálni, a jelenkori Tokajt pedig közelebb kívánja hozni az olvasókhoz.
    50 portré és életút, több mint 70 ajánlott pincészet, több mint 300 különleges új fotó, és egyedi dűlőtérképek.

    6 000 Ft
    Tovább olvasom
  • Túró a sütés-főzéshez

    0

    A túrót kedvelők kis könyve tele van fortélyos, finom receptekkel, amelyek mindig sikerülnek is.
    Négy fejezetben ismerteti a túróból készített ínyenc-falatokat, könnyű önteteket, ebédre készíthető fogásokat, az édes és pikáns süteményeket.
    Aki sütés-főzéshez még nem használt túrót, örülni fog ennek a receptgyűjteménynek.

    650 Ft
    Kosárba teszem
  • Új borvidékek

    0

    A közelmúltban jelentős változásoknak lehettünk tanúi a világ bortermelésében, hiszen a 20. század végén tengeren túli országok váltak jelentős bortermelő hatalommá. Kiderült, hogy a világ távoli vidékein is vannak olyan minőségű borok, amelyekről az európaiak eddig azt hitték, hogy csak az öreg kontinensen teremhetnek. Az új versenytársak komoly kihívások elé állították a borkultúrában nagy hagyományokkal rendelkező országokat, melyekről számos könyv született már, míg az újonnan feltörekvőkről meglehetősen keveset tudni. A sok szép, színes képpel illusztrált könyv megismertet ezekkel az Európától földrajzilag távol fekvő bortermelő országokkal.

    2 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Unokáinknak ajánljuk

    0

    Régi idők (bevált) receptjei. Szakácskönyv.

    600 Ft
    Kosárba teszem
  • Vadászoknak, horgászoknak

    0

    A szerző ezen munkájában tudományos információkat nyújt az ember legősibb foglalkozásairól, legrégebbi szenvedélyéről, a vadászatról és halászatról. Kiemeli a vadászható vadfajokat, szól a védett fajokról. Ízelítőt kínál arra, mit kell tenni az elejtett vaddal , a kifogott hallal, hogy ínycsiklandozó ételköltemények párologjanak a sikeres vadász , a szerencsés horgász asztalán.

    800 Ft
    Kosárba teszem
  • Vegetárius szakácskönyv (2. bővített kiadás)

    0

    Különös tekintettel a tápláléok preventív és gyógyhatására kitapasztalta és leírta: tiszteletes Köröspataki Kiss Károly.

    4 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Vendéglátó gazdálkodási ismeretek

    0

    A vendéglátóipari gazdálkodás legfontosabb elemeinek kapcsolatát mutatja be a korszerűsített tankönyv. A vállalkozások általános gazdasági környezete, a pénzforgalom, a hitelezés, a vagyon- és készletgazdálkodás, a munka- és bérügyek alkotják a téma gerincét. A tananyag az eredmények elemzése, a sajátos szállodai gazdálkodás, a vezetés, az üzleti terv készítés módszereinek bemutatásával válik teljessé.

    800 Ft
    Kosárba teszem