• A baromfitenyésztők kézikönyve

    0

    4 500 Ft
    Tovább olvasom
  • A csiperke és más gombák háztáji termesztése

    0

    A gombát ma már mindenki szívesen fogyasztja egész éven át. Termesztése iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. Az NDK-ban például ma már 100-120 ezren a ház körül állítják elő e különleges „zöldségfélét”. A feltételek nálunk is adottak. Csupán meg kell tanulni a gondozás módját, hiszen alapvetően eltér más, fejlettebb növények termesztésétől.
    A szerzők a termesztés általános ismeretei és a szakkifejezések magyarázata után külön-külön ismertetik az egyes fajok előállításának tudnivalóit. Ezek a fajok a következők: csiperkegombák, laskagombák, harmatgomba, rizsszalmagomba, fagomba, tőkegomba, akácgomba, rétgomba, pereszke és a kevésbé ismert fajok.
    Ez a könyv hasznos segítőtársa lehet az eladásra termelőknek, s azoknak is, akik csupán a családi asztalt kívánják gazdagítani saját termesztésű gombával. A termesztés tudnivalóin kívül, az ínyencek számára érdekes recepteket is tartalmaz.

    1 800 Ft
    Kosárba teszem
  • A gabonafélék termesztése. 42 rajzzal

    0

    12 000 Ft
    Tovább olvasom
  • A japánkert titkai

    0

    A hazánkban élő japán szobrászművész vállalkozott arra, hogy Közép-Európában is megmutassa a japán kertművészet szépségét. Megismerteti az olvasót azzal a szemlélet- és gondolkodásmóddal, amelynek hatására a ház körüli néhány négyzetméterre varázsolják a végtelent, a víz, a föld, a kő, a növény évezredekkel ezelőtt kialakult együttesét.
    Reméljük, hogy a sok szemléltető ábra, a Japánban és az itt készült fényképek arra késztetnek jó néhány kertészkedőt, hogy különleges, egyedi hangulatú kertet hozzon létre.

    1 600 Ft
    Kosárba teszem
  • A korszerű prémesállat-tenyésztés gyakorlata

    0

    A vadon élő állatok szőrméjét ősidők óta használják az emberek, de a vadászatról a felhasználók igényének növekedése miatt részben áttértek a tenyésztésre. A könyv megfelelő arányban foglalkozik a nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati ismeretekkel.

    3 200 Ft
    Kosárba teszem
  • A magyar mezőgazdaság a XVIII. században

    0

    Magyarország a török hódoltság és háborúk megpróbáltatásaiból agrárországként került ki. A pusztulást követő békés újjáépítés nagyrészt a mezőgazdaságban ment végbe. Az ország néptelenné vált tájai felé elsősorban a török uralomtól ment területek magyar parasztsága áramlott, hogy ott az új élet lehetőségét megteremtse. Külföldről is hívtak be telepeseket, akik azonban jóval kedvezőbb helyzetben fogtak munkához. A kezdeti primitív gazdálkodásmódok fokozatosan fejlettebbeknek adtak helyet, s a termelőerők lendületes fejlődésnek indultak. De a török kiverésétől a napóleoni háborúkig tartó időszak bőséges adataiban nemcsak a gazdasági újjáépítés menete és máig ható eredményei tükröződnek. Megelevenedik a falu mindennapi élete, feltárulnak a hagyományos mezőgazdaság sajátos vonásai. A szerző azonban rámutat azokra a törekvésekre is, amelyek a modern mezőgazdaság felé vezető fejlődés útját egyengették.

    1 800 Ft
    Kosárba teszem
  • A magyar selyemtenyésztés 250-éves multjából.

    0

    2 500 Ft
    Kosárba teszem
  • A nagybirtok

    0

    4 000 Ft
    Kosárba teszem
  • A selyemtenyésztés Japánban. 47 ábrával.

    0

    8 000 Ft
    Kosárba teszem
  • A soproni szőlészet története

    0

    4 000 Ft
    Kosárba teszem
  • A tulajdon és kezdetleges alakjai I-II.

    0

    A Magyar Tudományos Akadémia, midőn Laveleye Emilnek a tulajdonról és ősi alakjairól szóló könyvét magyarul közrebocsátja, ezzel elismerését fejezi ki a szeretetre méltó és sokat utazott és látott író iránt, a ki a száraz tudományos kérdéseket is oly közvetlenséggel, oly élénkséggel és oly érdekfeszítően tárgyalta, és a ki, ha főképen hazai viszonyainkat illetőleg, néha-néha tévedett is, mégis a legjelesebb európai publicisták közé tartozott; de egyszersmind méltatja azon jelentőséget is, a melyre e mű úgy tartalmánál, valamint modoránál fogva igényt emelhet, a mi legjobban kiviláglik abból, hogy lefordították majdnem minden európai nyelvre, s hogy eredeti franczia alakjában is már négy kiadást ért. Nem az első munka, a melyet tárgyáról közzé tettek..

    3 600 Ft
    Kosárba teszem
  • Agrárproblémák

    0

    2 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Erdőérték-számítás

    0

    Az erdővagyon a nemzeti vagyon része! Erdeink kb. 40%a-a magánerdő. Az új tulajdonosoknak is elsőrendű érdeke erdővagyonunk pénzbeni értékelési módszereinek megismerése.
    Az erdőnek termelési, környezetvédelmi és rekreációs funkciója és értéke van. A funkciók pénzbeni értékének megállapítása az erdőérték-számítás feladata. A termelési funkció keretében a termőföld, az élőfakészlet és a kettő együttesének, az erdő értékének kiszámítása a feladat. A könyv ismerteti a termelési funkció értékelésén kívül a környezetvédelmi, a rekreációs funkció ma még alig ismert, korszerű módszereit, bemutatja a különböző értékelési eljárásokat is.

    2 400 Ft
    Kosárba teszem
  • Kertészgazdászati jegyzetek

    0

    A könyv az Athenaeum 1896-os kiadás hasonmás kiadása.
    „Nem tévedés! E könyv szerzője – dr. Jókai Mór – aki azonos a nagy magyar mesemondóval.
    A kertészkedő író büszke volt kertészeti tudományára és tapasztalatairól írt könyvére. Érdekessége még a könyvnek, hogy a nagy romantikusnak – valószínű – ez az egyetlen realista műve.
    Reméljük a könyv mostani közreadásával örömet szereztünk a kertészeknek és az irodalombarátoknak egyaránt egyaránt.
    A kiadó”

    1 200 Ft
    Tovább olvasom
  • Mathiász János

    0

    „A titok kulcsa nem lehet más, csak a szakadatlan munka és kitartás.”MATHIÁSZ JANOS
    Amikor szülővárosom, Kecskemét th. város közönsége megbízásából hozzáfogok a magyar homok legnagyobb hőse: Mathiász János élettörténetének megírásához, a nagy szőlőnemesítő fent idézett szavai lebegnek előttem.
    A titok: az élet sikere, nagy eredmények elérése; titok a természet teremtőereje, annak bizonyosfokú emberi szabályozása, új dolgok létrehozása. Ehhez kulcs kell, ami kinyitja a titkok titkának kapuit. Mathiász János, a természetkutató, a szőlőnemesítő, az élet mestere megmondta s meg is mutatta, mi ez a kulcs: a szakadatlan munka és kitartás. Szakadatlan munka, mert a természet erejének kikutatása és új alkotásokra kényszerítése csak hosszú, odaadó, kihagyásokat nem ismerő, szakadatlan munkával lehetséges. 3500 új szőlőfajtát kellett létrehoznia neki is, hogy ezekből 75 maradandóvá lehessen s 8-10 nemzeti és világértékké növekedhessék. És kitartás, mert ez a munka gyors sikert nem hozhat. Hosszú évek, 6-7-8 év türelme kell egyetlen fajkeresztezés keresztülviteléhez s az eredmény megállapításához. A homok apostola ezekben az itt idézett sorokban saját élete tartalmát öntötte szavakba; ebben az egyetlen mondatban megirta a világ legrövidebb és legtömörebb életrajzát, saját élete lényegét.
    Dr. Váry István

    8 000 Ft
    Tovább olvasom
  • Mezőgazdasági kislexikon

    0

    1 500 Ft
    Kosárba teszem
  • Öngyógyító kiskert

    0

    A német szerző nevét már minden vegyszer nélkül gazdálkodó magyar kertész ismeri, de könyvéből nem jutott mindenkinek. Ezzel az új kiadással szeretnénk a hiányt pótolni, és újabb híveket toborozni a vegyes kultúrát kedvelők táborába. A szerző több évtizedes tapasztalatait adja át, ő nemcsak az elő- és utónövényekkel használja ki a területet, hanem az egyes sorokat, sőt egy sorban lévő zöldségféléket is váltva ülteti, gyógy- és fűszernövényekkel tarkítja a veteményeskertet. Mindezt azért teszi, mert a növények egymást védhetik a kártevőktől, elriasztják illatukkal, jótékonyan hatnak egymás növekedésére, sőt a termés ízének kialakításában is közreműködhetnek.

    1 600 Ft
    Kosárba teszem
  • Szőlőművelés és borgazdaság.

    0

    4 500 Ft
    Tovább olvasom
  • Takarmányozástan

    0

    Az állattartás, illetve az állati termék előállítás költségeinek 60-75 százalékát a takarmányozás teszi ki. A jó takarmányozás feltétele, hogy ismerjük az állatok igényét és takarmányozási lehetőségeinket. Legyünk tisztában a takarmányok kémiai összetételével, tápértékével, a takarmányok fajtáival (zöldtakarmány, silózott takarmányok, szénák, szalmák, magvak stb.), eltarthatóságukkal, a takarmányok etetésre való előkészítésével. Mindez a szakismeret megtalálható ebben a könyvben, kiegészítve a takarmányozás legújabb eredményeit tartalmazó táblázatokkal.

    2 400 Ft
    Kosárba teszem